Like ons op Facebook

Openingstijden

Wederom wint Nikki de kids Cup

Zondagmorgen 12 april stond de kidsclub en tevens de kids cup weer op het programma.

Deze morgen was ook de formule 1 op tv, waar onze Nederlander Max Verstappen in rond rijdt, hierdoor kwamen een aantal maar net op het nippertje op tijd.

Vandaag hadden we drie mini’s en acht junioren aan de start. We hadden weer een leuk programma in petto, met de mini’s hebben we geoefend op de ideale lijn. Dit ging goed. Aan het einde heeft Guido nog twee rondjes voor gereden, en mochten ze met z’n drieën nog een kleine race rijden.

Voor de junioren hadden we deze dag specifiek gericht op het inhalen. Na de eerste vrije training gingen we hierop oefenen. Dit bleek voor sommigen lastig, Guido deed het voor, startte van achteren en liet zien hoe makkelijk het eigenlijk was. Hierna ging het stukken beter.

Tijdens de tweede training gingen we gelijk door met de kwalificatie voor de race. Een aantal deden het zeer slim om ruimte te pakken om zo een snelle ronde neer te zetten. Dit resulteerde in de volgende startopstelling:

Pole: Nikki (46.558), 2e Randy (47.174), 3e Jesse (47.198),  4e Martijn (47.714), 5e Bastiaan (48.462), 6e Enrico (49.713), 7e Wouter (49.952) 8e Beau Jelle (52.260)

Na een rondje achter de pace kart ging de race van start. Een race om van te smullen. Er werd super netjes gereden, zonder duw- en trekwerk, maar wel met inhaalacties. Iedereen reed voor wat hij waard was. Snelle tijden, mooie inhaalacties, tevreden papa’s en mama’s, en tevreden kinderen. Dit zien wij graag en hiervoor ook complimenten vanuit onze zijde.

De einduitslag was als volgt; Nikki reed al een sterke kwalificatie, daar volgende ook een fantastische race op, en won ook. Randy maakte het Nikki niet gemakkelijk en eindigde op korte afstand als tweede. Ook Jelle zat er heel kort achter en maakte het podium van deze race compleet met een derde plek. Op de vierde plek was het Martijn, hij reed sterk maar kon het tempo van de top 3 net niet bijhouden. Op de vijfde plek was het Bastiaan, hij reed sterk, goed gedaan jongen. Tussen P6 en P7 was het spannend tot het einde. Enrico werd nipt zesde voor wouter, die als zevende over de streep kwam. Beau Jelle sloot de race af en eindigde als achtste.

Nogmaals de complimenten voor de rijders vandaag, we hebben genoten.

We zien jullie graag bij de volgende kidscub!


apr 17, 2015 | Category: Algemeen kartnieuws, Karting Kids Nieuws | Comments: none