Like ons op Facebook

Openingstijden

hvc dec14

Raceverslag 4e Harrie Verkaik Cup

10 december 4e  Harrie Verkaik cup .

Woensdag 19 november 4e Harrie Verkaik cup. De race bestaat deze keer uit 3 delen. 1 race normale rijrichting, 2e race tegengesteld met omgekeerde start volgorde, 3e race 20 min normale richting start opstelling conform uitslag race 2.

Race 1 gaat van start. Iedereen vindt vrij snel zijn plekje en de race verloopt dan ook rustig en zonder bijzonderheden. Pole position is voor Detlef gevogd door Rene op p2 en Frits op p3.

Vervolgens gaan we van start met race 2. Deze in omgekeerde richting en daarbij omgekeerde start opstelling ten aanzien van uitslag race 1. Na 1 opwarmronde gaan we van start voor een race van 15 min. De race gaat goed van start. Al snel weten Leroy, Detlef, Rene, Ron en Frits zich naar voor te rijden. Het is dan echter Frits wie het verschil kan maken en solide zijn ronde blijft rijden. Rene kan het tempo van Frits niet volgen en  levert dan ook enkele tiende van sec per rondje in. Detlef laat het liggen door dat hij zichtbaar niet met zijn kart een wordt. Na het vallen van de vlag is het Frits op p1, Rene op p2 en Ron op p3.

Na een korte pauze gaan we van start met race 3. Uitslag  van race 2 zijn bepalend voor start opstelling. Frits  pakt dan ook verdiend de pole in deze race. We gaan 20 min in normale  rijrichting. Het veld blijft een tijd dicht bij elkaar. Dan komt van p5 Detlef  sterk opzetten naar p1 waardoor Leroy  actie moet ondernemen om aan Rene voorbij te gaan. Dit zet hij dan ook snel in. Snel daarna gaat Frits de strijd direct aan met Ron. Een inhaal actie van Frits is dusdanig dat er een waarschuwing voor wordt toegekend. Enige ronde later antwoordt Ron op zijn beurt met een foute actie welke ook resulteert in een waarschuwing. Uiteindelijk haalt Frits dan toch Ron nog in op een keurige wijze. Achter in het veld zijn het Justin welke het tempo niet kan volgen en Jan Kees die op zijn beurt na een tijd niet te hebben gereden ook moeite heeft met het tempo van de top 7. Toch complimenten voor Justin en Jan Kees dat beide zonder de baan te kennen toch de strijd durven aan te gaan.

Totaal na 3 race’s zijn de punten opgeteld.

  1. Detlef
  2. Leroy
  3. Rene
  4. Frits
  5. Jopie
  6. Ron
  7. Tommy
  8. Jan Kees
  9. Justin

 

Wederom kunnen we terug kijken op een mooie  race. Wij als wedstrijd leiding gaan bekijken wat mogelijk is om actie te ondernemen op dusdanige foute inhaalactie’s. Na de race is hier al over gesproken met de rijders. Alvorens de start van volgende race zullen wij de oplossing met jullie bespreken.  Alle rijders bedankt voor de sportieve medewerking. Immers zonder jullie kunnen wij er geen succes volle avond van maken. Bedankt en tot de volgende race.

 

 


dec 13, 2014 | Category: Algemeen kartnieuws, Harrie Verkaik Cup, Karting Pro Nieuws, Raceverslagen | Comments: none