Circuit

Het indoor circuit behoort tot één van de grootste van Europa, het heeft een oppervlakte van 4500m² en een baanlengte van maar liefst 700 à 800 meter. De baanlengte varieert omdat er meerdere malen per jaar veranderingen worden aangebracht in de baan lay-out, waarin zowel snelle als technische stukken elkaar afwisselen. Het circuit wordt zo aangelegd dat de acceleratie en de topsnelheid van de karts volledig tot uiting komen .

Het circuit wordt volledig afgebakend met autobanden, dit maakt het circuit enorm veilig omdat de autobanden eventuele ongelukken bij het maken van een rij foutje perfect absorberen. De baanbreedte is over het gehele circuit minimaal 6 meter waardoor er veel passeer mogelijkheden aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat een onderlinge competitie veel spanning geeft.

De ondergrond bestaat uit asfalt wat een perfecte grip verzekerd. Op een baan als deze zou men gemakkelijk 20 karts kunnen laten rijden, toch worden er slechts 15 karts per heat op het circuit ingezet en dit om de klant optimaal te laten genieten. Van het fenomeen treintje rijden is er dus geen sprake en kan iedere rijder van elk niveau ongestoord rijden op zijn eigen niveau!

Shutdown systeem.

Nieuw bij Indoor Karting Goes, een elektronisch shut-down systeem, hiermee is het mogelijk om alle karts tegelijk stapvoets te laten rijden. Dit als er bijvoorbeeld iemand stil staat in een bocht. Ook tijdens wedstrijden zal dit systeem ingezet gaan worden, zodat rijders of teams geen voordeel halen uit te hard rijden tijdens gele vlag situaties. Naast dit systeem staan op het circuit de baanofficials die alles in goede banen leiden en indien nodig onmiddellijk kunnen ingrijpen, tevens zijn er verschillende oranje zwaailichten opgehangen die de rijders onmiddellijk waarschuwen mocht er een onverwachte situatie plaatsvinden op de baan.

Tevens is er een groot ventilatiesysteem aanwezig die ervoor zorgt dat er constant verse lucht de hal wordt ingeblazen.

De baan lay-out wordt 3 keer per jaar gewijzigd.